Hösten är över oss…

Hösten är här. Kylan smiter in genom butiksdörren och jag börjar på allvar att fundera över att inte ha den öppen hela dagen. Tårna börjar svalna betänkligt.
Intresset för min eldrivna braskamin har ökat senaste veckan. Jag har full förståelse för det. Välkomna at provsitta sköna stolar framför brasan!

Vi behöver mera upplysning under den mörka årstiden. I butiken finns allt från billigare metalljusstakar till sådana med högre antikvärde. Ibland undrar jag lite vilket prissegment jag borde ligga i? Men slår bort de tankarna och lägger mig i alla prissegment. Samtidigt.

Här hittar man allt från billigare metalljusstakar till antika förgyllda ljusstakar från 17 och 1800-talens Frankrike. Priserna varierar från 100 kr paret till 5000 kr. De förgyllda från Frankrike är slitna i förgyllningen, om de inte varit det hade de kostat det dubbla. Minst.

Här hittar du den Oscarianska ljuskronan som är under renovering. Orginalförgyllningen finns kvar och är i mkt bra skick för sin ålder. Kronan kommer att bli klar under oktober månad.

Ett par spegellampetter har också letat sig in i butiken. De är från 1930-talet och i ett bra skick.

Snart är det dags att plocka fram ljusstakarna till advent och jul. Jag är lite (=mycket) traditionell i det sammanhanget och kommer inte att skylta med jul och adventssaker förrän på julskskyltningen den första advent. Då är det också dags för förra årets julskyltningsfavorit; Legotåget, att göra comeback.

Lämna ett svar