”En salig röra”, eller nya trender.

Gamla möbler kan man älska i många år utan att riskera att man måste skiljas från dem. Ofta är de välgjorda och hållbara. Skulle de gå sönder finns alltid möjligheten att reparera dem. Blir de slitna i tyg och stoppning kan en tapetserare göra underverk. Reparera och klä om kan vara svårare med nya möbler, dessutom blir det kanske lika dyrt som att köpa nya likadana.
Idag blir det allt mera trendigt att blanda olika stilar och tidsepoker. T o m de som är lite yngre börjar blanda, allt är inte vitt och grått och fyrkantigt längre.
Att blanda mormors möbler, eller mormorsmors möbler med en ny soffa är idag helt rätt. Den personliga, blandade, stilen är inne! Det som är bra med det är att man kan blanda billigt med dyrare. Och det är inte alltid det som är antikt som är dyrast. Att hemmet är en plats där man skall trivas med de möbler man har där, är en självklarhet. Om de sedan passar ihop i stil, kan vara mindre intressant, huvudsaken är att de fungerar. En gammal väl använd fåtölj, eller ett gammalt bord, kan skapa en speciell känsla i rummet, den blir en centerpiece på ett naturligt vis. En gammal fin handknuten matta under moderna möbler kan göra vilket rum som helst. Det är dax att återanvända gamla föremål och möbler, vi gör dessutom jorden en stor tjänst om vi, i alla fall ibland, kan lämna slit och släng mentaliteten och använda det som redan finns färdigproducerat av bra material.

Lämna ett svar